NauPro Vaarbewijs

Theorie & Praktijk

 Op maat gemaakt

 Vlot en betaalbaar

NauPro Vaarbewijs

Als een medewerker voor zijn/haar werk het water op gaat op een klein schip, dan is het Klein Vaarbewijs vaak niet voldoende. Uit de Arbowet en de Scheepvaartverkeerswet kunt u namelijk opmaken dat de schipper van een boot ‘terzake kundig’ en ‘bekwaam’ moet zijn. Dat betekent dat uw medewerkers méér dan alleen het Klein Vaarbewijs nodig hebben. Speciaal voor deze groep hebben AquaPlanning, Vaarplezier en STC-KNRM het NauPro Vaarbewijs ontwikkeld, een vierdaagse training waarin theorie, praktijk en veiligheidstraining hand-in-hand gaan.

Medewerkers die voor hun werk het water op moeten, hebben met een flink aantal wetten en reglementen te maken. Niet alleen de verplichtingen vanuit de scheepvaart (Binnenvaartwet en Scheepvaartverkeerswet), maar ook de ARBO-wetgeving speelt een belangrijke rol. Het is daarom van belang om medewerkers bekwaam op te leiden. De ARBO wetgeving schrijft voor dat medewerkers ‘terzake bekwaam’ hun arbeid dienen te verrichten. De Scheepvaartwet verplicht dat een schipper ‘bekwaam’ is.

Daarnaast blijkt dat gedegen training zorgt voor een flinke terugloop in schadegevallen en de daaraan hangende financiële consequenties.

Deze website is gemaakt door Bugloos.